Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2017 22:56 - КОЗУНАК
Автор: nqmanujdadaeslojno Категория: Рецепти   
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.04.2017 22:58


  НЯМА НУЖДА ДА Е СЛОЖНО

събота, 15 април 2017 г.

  image   СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :   ЯЙЦА - две цели и един жълтък ПРЯСНО МЛЯКО - седемдесет и пет милилитра КРАВЕ МАСЛО - петдесет грама ЗАХАР - сто грама КОЗУНАЧНА МАЯ - половин кубче ВАНИЛИЯ - четири пакетчета БРАШНО - колкото поеме за меко тесто СОЛ - една щипка   СТАФИДИ - една шепа СМОКИНИ - пет броя СУШЕНИ КАЙСИИ - пет броя БРЕНДИ - една, две супени лъжици КАНЕЛА - едно пакетче - десет грама ЗАХАР - две супени лъжици   НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :   В дълбок съд с дебели стени натрошете маята. Добавете една супена лъжица захар. Добавете две супени лъжици олио. Добавете малко хладка вода. Похлупете с капаче. Пресейте брашното. Поръсете по края на купата със солта. Разбийте яйцата с млякото и захарта. Направете кладенче в брашното. Изсипете в кладенчето бухналата мая и разбитите яйца. Бъркайте с лъжица, като постепенно взимайте от брашното. Когато тестото се събере, го извадете на плота и месете до гладко, меко, еластично тесто. Оставете тестото да си почине и да втаса. Покрито с прозрачно фолио и загънато в кърпа. Може да отнеме поне един час, но може и повече. Като си удвои обема оформете козунака както Ви харесва - може цял козунак или осем - девет  малки козуначета. За големия козунак съм избрала сушени плодове, канела и бренди. Нарежете сушените плодове на малки кубчета. Добавете канелата, захарта и брендито. Разбъркайте. Разстелете тестото на правоъгълник. Разпределете плънката върху тестото.  Навийте на руло и завийте тестото във формата за печене. За малките козуначета съм избрала шоколад с лешници и стафиди. Нарежете шоколада на малки кубчета. Късайте парченца от тестото, и правете малки правоъгълничета. Върху тях разпределете по две-три парченца шоколад. Навийте на рулце и ги навийте в малки купички или чашки.   И в двата случая намажете козунаците с жълтък и поръсете обилно със захар. После пак добавете жълтък. Оставете козунаците да втасат още веднъж Печете в сгорещена фурна на вентилатор първите десет минути. Намалете температурата до сто и осемдесет - двеста градуса и изключете вентилатора. Печете още около тридесет минути. Наблюдавайте как върви печенето. Може да намалите температурата, ако Ви се вижда, че козунака се препича.         image     image     image     image     image     image     image       image     image   image     image     image   ДА ВИ Е СЛАДКО ...  


Тагове:   козунак,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nqmanujdadaeslojno
Категория: Рецепти
Прочетен: 22625
Постинги: 33
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930