Постинг
19.04.2017 22:56 -
КОЗУНАК
Автор: nqmanujdadaeslojno
Категория: Рецепти
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 19.04.2017 22:58
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 19.04.2017 22:58
НЯМА НУЖДА ДА Е СЛОЖНО
събота, 15 април 2017 г.
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ : ЯЙЦА - две цели и един жълтък ПРЯСНО МЛЯКО - седемдесет и пет милилитра КРАВЕ МАСЛО - петдесет грама ЗАХАР - сто грама КОЗУНАЧНА МАЯ - половин кубче ВАНИЛИЯ - четири пакетчета БРАШНО - колкото поеме за меко тесто СОЛ - една щипка СТАФИДИ - една шепа СМОКИНИ - пет броя СУШЕНИ КАЙСИИ - пет броя БРЕНДИ - една, две супени лъжици КАНЕЛА - едно пакетче - десет грама ЗАХАР - две супени лъжици НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ : В дълбок съд с дебели стени натрошете маята. Добавете една супена лъжица захар. Добавете две супени лъжици олио. Добавете малко хладка вода. Похлупете с капаче. Пресейте брашното. Поръсете по края на купата със солта. Разбийте яйцата с млякото и захарта. Направете кладенче в брашното. Изсипете в кладенчето бухналата мая и разбитите яйца. Бъркайте с лъжица, като постепенно взимайте от брашното. Когато тестото се събере, го извадете на плота и месете до гладко, меко, еластично тесто. Оставете тестото да си почине и да втаса. Покрито с прозрачно фолио и загънато в кърпа. Може да отнеме поне един час, но може и повече. Като си удвои обема оформете козунака както Ви харесва - може цял козунак или осем - девет малки козуначета. За големия козунак съм избрала сушени плодове, канела и бренди. Нарежете сушените плодове на малки кубчета. Добавете канелата, захарта и брендито. Разбъркайте. Разстелете тестото на правоъгълник. Разпределете плънката върху тестото. Навийте на руло и завийте тестото във формата за печене. За малките козуначета съм избрала шоколад с лешници и стафиди. Нарежете шоколада на малки кубчета. Късайте парченца от тестото, и правете малки правоъгълничета. Върху тях разпределете по две-три парченца шоколад. Навийте на рулце и ги навийте в малки купички или чашки. И в двата случая намажете козунаците с жълтък и поръсете обилно със захар. После пак добавете жълтък. Оставете козунаците да втасат още веднъж Печете в сгорещена фурна на вентилатор първите десет минути. Намалете температурата до сто и осемдесет - двеста градуса и изключете вентилатора. Печете още около тридесет минути. Наблюдавайте как върви печенето. Може да намалите температурата, ако Ви се вижда, че козунака се препича. ДА ВИ Е СЛАДКО ...
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 0
Архив