ЗА САНДВИЧА :
ФРАНЗЕЛА - 1 брой
БЕКОН - 2 филийки
КРАВЕ СИРЕНЕ - 2 парченца
КАШКАВАЛ - 2,3 парченца
РОЗМАРИН - 3,4 иглички
ЧУБРИЦА - 2,3 щипки
ЧЕРВЕН ПИПЕР - 2,3 щипки
ЗА ПАТЛАДЖАНА :
ПАТЛАДЖАН - 2 броя
ДИВ ЧЕСЪН - 5,6 листа
ОЛИО - 2,3 супени лъжици
СОЛ - за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :ЗА ПАТЛАДЖАНА :
Нарежете патладжана на тънки филийки. Подредете филийките в гевгир. Посолете. Похлупете. След около 3 минути черната вода на патладжана ще е изтекла. Подсушете и пържете в сгорещено олио леко набрашнените патладжани. Разстелете дивия чесън и върху него подредете готовите патладжани. Изчакайте патладжаните да изстинат.Завийте дивия чесън и патладжаните на руло. Стегнете рулото с прозрачно фолио и го приберете в хладилника. Може да се съхранява поне седмица и да се поднася като добавка на каквото Ви хареса.
ЗА САНДВИЧА :
Разрежете франзелата по средата. Намажете с краве масло а върха на ножа. Добавете лентите бекон. Добавете кравето сирене. Добавете парченца кашкавал. Поръсете с розмарин, чубрица и червен пипер. Поръсете 2,3 капки олио. Печете на грил до разтопяване на кашкавала.
Поднесете с рулца от патладжана и кисело мляко.
ДА ВИ Е СЛАДКО ...