БЯЛО ПУЕШКО МЕСО - 300/350 грама
ОРИЗ - 1 чаша
ЧЕРИ ДОМАТИ - 4,5 броя
ОРАНЖЕВА ЧУШКА - 1 брой
ЧЕРЕН ПИПЕР - няколко зърна
СОЛ - 1,2 щипки
ОЛИО - 2,3 супени лъжици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
В сгорещен тиган с 1,2 супени лъжици олио изсипете ориза.
Разбъркайте. Поръсете щипка сол. Разбъркайте. Добавете черния пипер.
Добавете две чаши вряща вода. Похлупете. Варете до готовност.
Нарежете чери доматите на половинки, а чушката на лентички.
В сгорещен тиган с малко олио на дъното пържете надребненото пуешко месо.
Поръсете със щипка сол. След 2,3 минути извадете парченцата пуешко.
В същия тиган изсипете ориза.
Добавете чери доматите и лентичките от оранжевата чушка. Разбъркайте 2,3 пъти.
Сервирайте ориза в голяма чиния. Върху ориза добавете пуешкото месо.
ДА ВИ Е СЛАДКО ...